alex krikke

ik fiets

stuur een email

 

 

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december 2012


2 december 2012

Ik wil eens even kijken bij het Ecoduct over de A28 welke het Dwingelderveld en het Terhorsterzand met elkaar moet gaan verbinden.


Ik fiets via Grote Zand en het Hijkerveld naar het Dwingelderveld, en parkeer de Mango bij de afsluiting.
Het idee om vanaf de geluidswal even een paar plaatjes van het in aanbouw zijnde Ecoduct te schieten laat ik varen wanneer ik tot m'n enkels in de modder wegzak.
Natuurlijk is er op het net wel iets te vinden wat een idee geeft: "Landschap golft over snelweg" bijvoorbeeld.

Via het Terhorsterzand fiets ik naar Beilen met het plan een bakkie te pakken bij een oud collega, maar ik kom voor een dichte deur.
Nu ik zijn vloerverwarming misloop, besluit ik dan thuis mijn inmiddels steenkoude voeten maar thuis te gaan warmen, en fiets terug naar Assen.

 

 

     


6 december 2012

KNMI waarschuwt voor extreem weer in bijna het hele land

Het KNMI waarschuwt voor extreem weer in een groot deel van Nederland. De waarschuwing voor overlast van winterweer is opgeschaald van code geel naar oranje omdat er langdurige sneeuwval in combinatie wordt verwacht.

Sneeuw
Het KNMI verwacht dat rond middernacht de eerste sneeuw valt in het zuidwesten van Nederland. De sneeuwbuien drijven vervolgens richting het noordoosten.
Verwacht wordt dat de sneeuwval aanhoudt tot vrijdag rond het middaguur. Op veel plaatsen is er kans op 5 tot 10 centimeter sneeuw en op sommige plaatsen zelfs 10 tot 20 centimeter. Donderdagavond kan het glad zijn door bevriezing, sneeuwresten of een enkele winterse bui.

Omdat ik vorige maand een buitenband met spikes ben vergeten mee te nemen tijdens mijn bezoek aan Sinner, grijp ik terug op tyrips: even twijfel ik welke Mango ik zal pakken, de Mango Sport, of de "oude 83"...........
ja, ja, een beetje decadent, maar ik besluit de 83 te pakken, mocht ik schade oplopen is dat minder vervelend.

ik duik de schuur in en "monteer" een stuk of 40 tyrips om mijn achterband voor een beetje grip.

 


 


7 december 2012

Ik sta wat vroeger op dan normaal, maar zie dat er amper sneeuw is gevallen.
De sneeuwschuifploegen zijn vannacht natuurlijk aan het werk geweest, dus alle fietspaden op mijn route zijn mooi schoon en leveren amper problemen op.


8 december 2012

Een tijdje terug liet m'n speakersetje welke ik achter in de Mango had gemonteerd me in de steek.
Omdat ik niet met oordopjes wil rijden, ben ik maar eens op jacht gegaan naar een een nieuw setje, en ben uitgekomen op de X-mini MAX II, mooi geluid en het leuke is dat je de set onbeperkt kunt uitbreiden met extra speakers zodat je een soort surround effect kunt creeren
cool-smile

 

   


24 december 2012

Er worden Peruphasma schutei aangeboden, deze passen mooi in mijn "verzameling".


Erik Hendriks nodigt me uit om naar vlinderparadijs Papiliorama in Havelte te komen om de dieren daar te komen halen.
Natuurlijk maak ik even een wandeling door de vlindertuin, omdat het zwaar bewolkt is zijn er helaas maar enkele vlinders actief, maar Erik verzekerd mij dat er op een zonnige dag ruim 200 vlinders in de tuin rondvliegen.

Terwijl ik nog even op "vlindersafari" ga, frommelt Erik de wandelende takken in een box, met de belofte dat ik op een zonnige dag nog eens een rondje door de tuin kom maken, rij ik snel terug naar Assen.