alex krikke

ik fiets

stuur een email

 

 

januari februari maart april mei 2012 juni juli augustus september oktober november december


dinsdag 8 mei

Volgens de buienradar trekt er een groot regenfront over Drenthe terwijl het zonnetje hoog aan de hemel z'n best staat te doen. Ik gooi daarom m'n spullen in de Mango en neem de gok.

Ook al heb ik geen idee waarheen, de weg er naar toe is altijd leuk, zo beland ik in boswachterij Gees; meer een wandel dan een velomobielbos, maar heerlijk rustig, waar ik bij een vennetje even m’n broodjes eet en de nicotine weer op peil breng.

Bij Geesbrug begint het dan toch te regenen, met bakken en pijpenstelen, ondanks dat ik droog blijf in de Mango heb ik een hekel in de regen te fietsen. Nu weet ik een adresje in Hoogeveen waar de koffie nog altijd bruin staat, dus als een speer.

Het miezert nog een beetje wanneer ik Hoogeveen uit fiets, maar bij Pesse is het alweer min of meer droog, dus ik verwen mezelf met een ritje over het Dwingelderveld, en pik nog even het Ter Horsterzand en het Hijkerveld mee op weg naar huis.

 

     
 


donderdag 17 mei

Ik ga maar weer eens een kijkje nemen in Friesland..................
Het is koud en winderig, met als voordeel dat de fietspaden vrijwel leeg zijn, en ik dus lekker kan doorrijden.

Ik fiets een stukje langs de Kuinder waar ik een taalgrensmonument tegen kom, uit de plaquette maak ik op dat niet alle Friezen een spraakgebrek hebben.

Bij “het Wijde” onder Wolvega eet ik een paar broodjes, en fiets langs de Linde verder. Bij de Hoeve scheiden rivier en fietspad, waarop ik besluit maar weer naar Assen te fietsen.

 

     
 


zondag 20 mei

Een rondje om het Leekstermeer om even de benen te strekken.
't Is geweldig fietsweer waardoor het druk is langs s'heeren wegen,
dus rustig toeren, een bakkie in Tolbert, en net binnen 100 kilometer weer thuis.

 

     
 


januari februari maart april mei 2012 juni juli augustus september oktober november december