alex krikke

ik fiets

stuur een email

 

 

januari februari 2012 maart april mei juni juli augustus september oktober november december


Een van mijn vervelende eigenschappen is dat ik vaak denk "dat moet toch beter kunnen",  zo ook de Velomobielkap; het rammelt en door de zijgaten komt te veel koude lucht. Het rammelen is eenvoudig te verhelpen door een metertje tochtstrip te plakken, dus dat “probleem” was snel opgelost.

Het tochten door de zijgaten is iets anders, je kunt natuurlijk gewoon een muts opzetten, maar waarom makkelijk als het moeilijker kan. ik heb ze eerst maar eens dicht geplakt met transparante folie, maar na een kwartiertje fietsen was de folie beslagen en zag je niets meer. Door de gaten voor de helft dicht te plakken werkt ook niet, want daarmee verplaatst de luchtstroom precies in je nek, en dat moet je ook niet willen.

Mijn eerst laatste poging is niet onaardig, door de folie iets naar buiten te drukken verplaatst de luchtstoom net voorbij het gat en is het tochten (nagenoeg) over.

Okay, het verdiend geen schoonheidsprijs, ik zou een mal moeten maken en de folie met hete lucht netjes passend moeten maken, maar de kap gaat vandaag of morgen terug naar Sinner ...............
Maar het werkt.

 

   

 


maandag 9 februari

Fietsen in ons land lijkt vanzelfsprekend te zijn; maar er is in het verleden keihard voor gestreden.
Francine Houben schrijft er in het FD er een leuk artikel over:

Lees verder >>

 


vrijdag 17 februari

Ik begin me een beetje bezwaard te voelen omdat ik de tourkap al zo lang in huis heb, dus snel even heen en terug naar Sinner.  Gelijk wil ik even een ander zitje in m’n Mango bouwen, de huidige zit net niet lekker, door een iets grotere in te bouwen hoop ik een betere zit te hebben.

Terwijl ik aan de koffie schuif zie ik dat mijn gele Mango al weer gerepareerd klaar staat, dus die moet ik vandaag of morgen ook maar even weer op halen. Na de koffie op jacht naar een zitje, maar helaas zijn alle gemonteerde exemplaren gereserveerd voor fietsen die afgeleverd moeten worden. Natuurlijk bied Arjen aan eentje voor mij te maken, maar heeft daar ei-gen-lijk geen tijd voor, dus we spreken af dat hij in een loslopend kwartiertje een voor mij maakt welke ik dan binnenkort even ophalen kan.

Ik sta op tijd, dus na een broodje en een koffie weer richting Assen. Tussen Vries en Assen zie ik in mijn spiegel een witte vlek met een lamp daarboven, en al spoedig fietst Peter naast me in z’n Evo K.
We stoppen even om de Evo te bekijken; Spartaans, maar een mooie lijn en super snel, past prima bij Peter, die terecht apetrots met z’n nieuwe aanwinst is.  Samen rijden we naar Assen waar onze wegen scheiden.

Te laat, maar precies op tijd ben ik thuis voor m’n afspraak.

 


krijg ik even een de IXON Pure in handen ...................

Busch + Müller IXON Pure B LED Front Light


lees verder >>

 


zondag 26 februari

Een brief naar Drachten is natuurlijk geen probleem, al sinds 1799 hebben daar een naar Frans voorbeeld een nationale onderneming voor. Maar wanneer het mooi weer dreigt te worden besluit ik toch de 50 eurocent in de zak te houden en zelf de brief maar even te brengen.

   

 


 

januari februari 2012 maart april mei juni juli augustus september oktober november december