alex krikke

ik fiets   

stuur een email

 

 

 

5 april 2010  Zuidoost Friesland


 

Eerst een aanloopje naar Veenhuizen, dan linksaf de wind vol op de kop. Niet dat het me veel uitmaakt uit welke hoek de wind nu komt, maar ik had vandaag geen idee waar ik naar toe zou gaan, dus ik besloot vandaag maar eens tegen de wind in te fietsen, naar het zuidwesten dus. Ik fiets Friesland in, "Provinsje Fryslân" staat er op het bord, misschien een idee om deze provincie wat ontwikkelingshulp te sturen...........

Over een smal betonpad langs de Linde fiets ik naar Oldeberkoop, een van de oudste dorpen in Zuidoost Friesland, waar ik op de brink even een koffie en een rokertje pak.

De beentjes voelen goed dus ik trap door naar Wolvega waar niet gek veel te beleven valt, maar ik laat me de kans om m'n fiets even in te lijsten niet ontnemen. Ik besluit door de lendevallei weer terug te fietsen, en fiets via Noordwolde, waar ik nog even de molen meepik, en Boyl het Drents-Friesewoud in. Smalle paden, veel bukkers met veel ondersteuning............... 't gaat niet hard maar heel mooi. Ik worstel me door Appelscha waar al het blik uit de wijde omgeving weer eens filetje speelt, de mafkezen.

Mooi op tijd ben ik weer thuis, een koffie, een hete douche, pootjes op tafel en even de oogjes dicht.........

 

              

 

 

 

   

 

 

 

januari

februari

maart

april

mei

juni 

juli 

augustus 

september 

oktober 

november 

december

 

 

 

 

 

 

 

alex krikke

ik fiets   

stuur een email

 

 

 

11 april 2010   Noordelijke Ligfiets Opstapdag in Assen


Zondag 11 april 2010 zal er weer volop gelegenheid zijn om ligfietsen uit te proberen van diverse nederlandse fabrikanten. Van 12 tot 17 uur staan  tientallen ligfietsen gereed om uitgeprobeerd te worden door belangstellenden. In 2010 is het al de vijfde keer dat Nazca Ligfietsen dit proefparcours samen met collega Sinner Ligfietsen organiseert! Gemeente Assen en IJsvereniging Kloosterveen stellen hun brede geasfalteerde skeelerbaan met kantine en terras beschikbaar om dit gezellige evenement mogelijk te maken.

Sportpark "De Hoogspanning"   

 Maria Montessoriweg 3  

 9408 CZ Assen
 van 12 tot 17 uur
 toegang gratis

 Zie ook: http://www.nazca-ligfietsen.nl

 

 

Omdat het feest pas om 12.00 uur begint, heb ik mooi nog even de tijd een rondje te trappen.

         

                        

   

 

 

 

januari

februari

maart

april

mei

juni 

juli 

augustus 

september 

oktober 

november 

december

 

 

    gezellig druk maar koud.

 

 

 

 

 

alex krikke

ik fiets   

stuur een email

 

 

 

18 april 2010   door de Hunze


eigenlijk geen tijd om te fietsen maar 't is zo lekker buiten, dat ik besluit toch even een klein rondje op de Fuego te maken. Ik heb afgelopen week de boel nog een beetje anders afgesteld. Na het eerste ritje had ik nogal last van m'n bovenbenen, dus ik hoop dat het door deze afstelling over is.

Even overweeg ik om naar Tynaarlo te rijden om daar een bakkie te halen, maar tegen de tijd dat ik de Fuego heb opgetuigd, is het al over tienen dus tegen de tijd dat ik in Tynaarlo ben zal de meute Huneliggers waarschijnlijk al vertrokken zijn.

Ik besluit even in de Hunze te gaan kijken, is al weer een tijdje geleden dat ik daar geweest ben. Ik fiets via Gasteren en Eext en ga op zoek naar het stel zwanen wat vorig jaar hier een nest had, er zitten een paar zwanen in een weiland, maar het ziet er naar uit dat ze een andere nestplek hebben uitgezocht. Ik fiets door naar de zwaluwenwal, het is een drukte van belang, zwaluwen vliegen af en aan. In de Hunze staan bij de vistrap verschillende fuiken in het water, een onderzoek wat er zoal rondzwemt ? 

Ik besluit even door te fietsen naar Gasselternijveen in de hoop daar een koffie te kunnen scoren. En jawel, zo als altijd staat de koffie bruin en de tijd vliegt voorbij, ik moet nu toch even stevig doortrappen naar Assen, en ben net op tijd weer thuis voor m'n afspraak.

Nu heb ik last van m'n hamstring ................dus weer aan het sleutelen.

 

   

 

 

 

januari

februari

maart

april

mei

juni 

juli 

augustus 

september 

oktober 

november 

december

 

 

              

 

 
 

 

 

 

 

alex krikke

ik fiets   

stuur een email

 

 

 

25 april 2010   rondje


Wederom een zomerse dag dus ik trap de Mango even de provincie door

    

 

   

 

 

 

januari

februari

maart

april

mei

juni 

juli 

augustus 

september 

oktober 

november 

december

 

 

 
 
 
Naar boven