alex krikke

ik fiets   

stuur een email

 

 

 

3 januari 2010  retourtje Hilversum 


Sneller dan verwacht krijg ik een mailtje van Peter Oomes; of er nog belangstelling voor zijn Fuego is. Nou, reken maar van yes. In november had ik al een paar keer met Peter gemaild, maar op het moment dat ik de fiets wilde gaan bekijken, vertrok hij voor een maandje naar AustraliŽ, dus kwam het er toen niet van.

Gezien de twintig centimeter sneeuw die is gevallen, trek ik vandaag niet de stoute, maar de winterschoenen aan. Ik raas met 147 kmh door een witte wereld, en hoewel er vandaag geen vastgevroren wissels zijn, moet ik "door de weersomstandigheden" toch in Zwolle onverwacht een keer extra overstappen, maar kom toch zonder veel oponthoud in Hilversum aan. Op centraal bel ik Peter, en in no time pikt hij me op, om hartelijk te worden ontvangen in huize Oomes. Onder het genot van koffie met koek praten we wat over fietsen, fotografie, Peter zijn werk en zijn voorliefde voor klassieke muziek.

Dan moet natuurlijk de Fuego even bekeken worden en als verwacht : PERFECT, en een dealtje is snel gemaakt.

Het aerostuur geeft de fiets een heel andere look dan ik gewent ben, maar 't heeft wel wat. Nu afwachten of het me bevalt op wat langere tochten, ik krijg van Peter ook het standaard stuur mee dus kan nog verbouwen. Tja, en na 339 kilometer staat de Fuego nu achter mijn bank te wachten op het voorjaar.

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

januari

februari

maart

april

mei

juni 

juli 

augustus 

september 

oktober 

november 

december

 

 

 

 

 

 

 

 

alex krikke

ik fiets   

stuur een email

 

 

17 januari 2010  Noordelijke Velomobieltocht


Met 14 velorijders zitten we bij de familie Haan aan de koffie, en natuurlijk later dan geplant gaan we op weg. Zo hier en daar is het wel even doortrappen door de verse sneeuw, en moet even gestopt worden om de wielkasten weer sneeuwvrij te maken, maar al met al kunnen we toch redelijk doorrijden. Natuurlijk is, door de vers gevallen sneeuw, het landschap rond Assen geweldig om door heen te fietsen. Net wanneer ik koude voeten begin te krijgen komen we in Deurze aan waar we een koffiestop hebben. Een hete bak koffie, appelgebak met slagroom en een rokertje, en ik ben al gauw weer het heertje. Via Hooghalen fietsen we naar de brink in Assen voor een groepsfoto, om vervolgens weer naar Peter's huis te rijden voor soep en broodjes.

Voor mij dit jaar een "thuiswedstrijd" en ben ik om 17.00 thuis, terwijl ik m'n foto's in m'n computer zet denk ik aan de jongens die nu naar huis fietsen:  Groningen, Roden, Stedum, Enschede, Koekange, Dronten ..........  petje af mannen !!

mijn foto's heb ik eerst even hier geparkeerd om ze komende week even uit te zoeken. Ach, ik zie dat ze niet allemaal in de juiste volgorde staan .............. kiek maar eem, en hť, maak voor iedere foto die je meeneemt even een eurootje over naar Warchild !

 

dit is 'm dan, Peter heeft een prachtige route uitgestippeld, maar omdat een deel van de route slecht te fietsen is door de sneeuw van afgelopen nacht, zij we het zwarte lusje "vergeten".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

januari

februari

maart

april

mei

juni 

juli 

augustus 

september 

oktober 

november 

december

 

 

 

 

 

 

 

 

alex krikke

ik fiets   

stuur een email

 

 

 

24 januari 2010 rondje FochteloŽrveen


De beloofde sneeuw en ijzel blijkt te zijn uitgebleven wanneer ik uit m'n bed stap. Ik twijfel of ik iets zinnigs zal gaan doen of dat ik zal gaan fietsen, ik kies voor het laatste. 'T is een graad of 4-5 onder nul, maar de wind maakt het echt koud, dus muts over de oren en overschoenen aan. Ik fiets zonder doel eerst maar eens via Vries naar Donderen, en zie tot m'n verbazing dat er nog vrij veel sneeuw is blijven liggen. De fietspaden zijn natuurlijk niet allemaal geveegd, en de achtergebleven sneeuw is keihard bevroren, waardoor de Mango lekker kwispelt in de sporen van mijn voorgangers. De weg tussen Steenbergen en Een is halverwege afgesloten door politie en brandweerauto's; een woonboerderij is uitgebrand. Ik heb geen zin om bij andermans leed te gaan staan kijken dus ik worstel me tussen de auto's door, hobbel over blusslangen en fiets weer verder.

Ik heb gehoord dat er een nieuw fietspad bij Veenhuizen is aangelegd, dus ik besluit deze maar eens te gaan ontdekken. Het blijkt ( tussen de groene vlaggetjes ) een mooi betonpad te zijn, wat via een nieuwe brug over het kanaal te bereiken is, maar de zin van de aanleg ontgaat me even, zoals het nu is heeft het eigenlijk geen meerwaarde, tenzij het pad, naar ik hoop, verlengt gaat worden ( groene streep ). Ik fiets verder over het Fochteloerveen, door de sneeuw is het pad door het veen geen optie, en net wanneer ik besluit via Ravenswoud te rijden, zie ik nog een nieuw pad wat verdacht veel op een fietspad lijkt. Ik neem de gok en ook hier blijkt een mooi beton pad te liggen, ( tussen de blauwe vlaggetjes ) het houd wel abrupt op, maar aan de piketpaaltjes te zien loopt het straks door naar Ravenswoud. Ik heb begrepen dat er plannen zijn om een fietspad aan te leggen ( blauwe streep ) wat weer aansluit op het fietspad ( rode vlaggetjes ) welke uitkomt op de Norgervaart. De rode streep gaat een fiets/ruiterpad worden, dus volgend jaar deze tijd hebben we een mooi rondje Fochteloerveen, hoop ik...................

In Bovensmilde scoor ik een paar bakken koffie, en net voor donker ben ik weer thuis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

januari

februari

maart

april

mei

juni 

juli 

augustus 

september 

oktober 

november 

december

 

 

        

 

 

 

 

 

 

alex krikke

ik fiets   

stuur een email

 

 

 

31 januari 2010 door het Hunzedal


Iets wat ik al jaren doe maar vandaag, terwijl mijn stoep, die van mijn oude buurvrouw, en die van mijn oude buurman sneeuwvrij maakt, heb ik steeds het de kreet van Eef Meijerink in mijn hoofd:

"Balkenende heeft mij het gevoel gegeven een huichelaar te zijn als ik mijn stoep veeg, die man weet ook alles te bederven..............."

toch maar even een uurtje fietsen, en hoewel er vannacht niet gek veel sneeuw is gevallen loop ik al vast op het fietspad naar Kampsheide, dat wil zeggen, ik heb geen zin om zwaar te buffelen, dus ik besluit over wegen te rijden waar in ieder geval een sneeuwschuiver is geweest. Bij het Hof van Saksen beklim ik even de uitkijktoren, het uitzicht valt tegen, en ik duik snel weer in m'n warme Mango en fiets naar Borger.

Omdat ik op begaanbare wegen wil blijven, en alle bekende tussendoorweggetjes nog vol sneeuw liggen, dwaal ik iets verder af dan eigenlijk de bedoeling was. Op de vlakte  naar  Eexterzandvoort is de wind ijzig koud, en krijg ik een sneeuwbui om de oren. De gisteren aangeschafte skibril blijkt hier goed z'n werk te doen, m'n ogen tranen niet, en ook beslaan de glazen niet waardoor ik redelijk goed zicht behoud. Al snel ben ik weer in Eext, ik trap door naar Annen om via Anloo en Gasteren weer naar Assen te fietsen. Leuk ritje, maar van mij mag het voorjaar worden ........................

                

 

   

 

 

 

januari

februari

maart

april

mei

juni 

juli 

augustus 

september 

oktober 

november 

december

 

 

 

 

Naar boven