12 april 2009

           alex onderweg in 2009

 

 


home

          

 

rond het oude diep

Het is nog mistig wanneer ik de Mango uit de stalling rol, ik ben lui vandaag en heb ik een fietsroute van het net geplukt. Het Drentse Landschap bedacht tussen Wijster en Hoogeveen een route rond het Oude Diep. Een deel van Drenthe waar ik wel eens doorheen fiets, maar eigenlijk nooit eens rondgekeken heb. Om de aanrijroute een beetje leuk te maken fiets ik "binnendoor" via Geelbroek, Het Groote Zand en Westerbork om in Bruntinge de route in te rijden.

 

 alex onderweg 115 kilometer

 

De VAM-berg is het eigenlijke startpunt, de hekken dicht en de Mango past niet door de schapenhekjes, dus ik kan (gelukkig) niet naar boven, want ik ben lui vandaag.

Waar ik langs fiets kun je lezen in dit PDF-je , want ik ben lui vandaag.

Al met al een leuke route, de beentjes doen het goed en ik ben op plaatsen geweest waarvan ik het bestaan niet eens wist, ben bijna weer in Bruntinge dus maak ik even een korte stop voor een broodje en een shaggie, bekijk even de kaart om een leuke route naar huis te bedenken. Ik besluit naar Wijster te rijden, daar is ooit eens een Germaans dorp opgegraven wat ik eens beter bekijken wil. Vanuit Wijster via het Holterzand de A28 over, en fiets verder naar het noorden waar ik nog even het Hijkerveld meepik. Mede omdat dit de warmste Paasdagen sinds 25 jaar zijn, is het er lekker druk, en fiets verschillende bekenden tegen het lijf, waar ik even een praatje mee maak. Rond 15.00 ben ik thuis en kan nog even zien hoe Boonen Parijs-Roubaix wint. Ik zak onderuit in m'n stoel, ik ben lui vandaag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geelbroek nog in de ochtendmist

grafheuvel bij de boerveenseplassen

mantingerzand

germaansdorp bij wijster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vorige
index 2009
volgende