29 maart 2009

           alex onderweg in 2009

 

 


home

          

 

 naar de poolshoogte

Het F1 seizoen is weer begonnen en de eerste race is down under, dus ik ben weer te laat om met de Huneliggers te gaan fietsen. Gemengde gevoelens, met de liggers is het altijd verschrikkelijk gezellig, alleen kan ik lekker m'n eigen gangetje gaan. Niet dat de liggers er problemen mee zouden hebben, maar alleen kan ik stoppen zo vaak en waar ik wil om wat plaatjes te schieten.

Ik trap de Mango eerst maar eens naar Schoonloo, en fiets van daaruit m'n nieuwsgierigheid achterna, tot ik weer op de N376 uit kom. Ook hier is Staats Bosbeheer druk bezig het bos op orde te brengen, en ook hier jat ik wat mooie boomstammetjes mee voor m'n eekhoorns. Plots bedenk ik me dat ik deze week door Bas Dekker ben aangesteld als "persoonlijkuitkijktorenverkenner", en duikel de nieuw verworven fietskaart van Drenthe uit de Mango. Op deze kaart staan alle uitkijktorens en vogelkijkhutten, en volgens deze kaart staat er een in boswachterij Odoorn. Ik besluit deze te gaan zoeken om te gaan bekijken of Bas hier wat mooie panorama foto's zou kunnen maken.

 alex onderweg 91.5 kilometer

 

Volgens de kaart staat de toren aan het fietspad door het heideveld, dus moet simpel te vinden zijn. Helaas blijkt dat té simpel te zijn, in de verste verte geen toren te zien, wel fiets ik bij toeval tegen de "ode aan de zon", een van de kunstwerken uit de serie "artInstone" welke ik bij gelegenheid allemaal eens in kaart wil brengen. Ik zoek verder  en daar staat tie dan: de Poolshoogte, volgens mij de hoogste toren die ik tot dusver heb beklommen, helaas is het vandaag wat heiig, maar bij helder weer zou je de zendmast Smilde op 28 kilometer, en de energiecentrale Meppen op 35 kilometer moeten kunnen zien, het uitzicht zal adembenemend zijn. Ik schiet een paar plaatjes, rook en shaggie en, omdat de beentjes niet zo geweldig zijn vandaag, besluit ik met een omweggetje weer naar Assen te rijden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ode aan de zon

uitkijktoren de poolshoogte

staal en hout

uitzicht vanaf de toren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vorige
index 2009
volgende