1 februari

           alex onderweg in 2009

 

 


home

          

 

 naar het oosten

de weerverwachting voor vandaag is door verschillend radiostations verschillend omschreven: "een kille wind uit het oosten", een "snijdend oostenwind" en een "ijzig koude wind", kil is me te slap. te knus, ijzig is overdreven, we wonen niet in Siberië, maar hoe je het ook noemen wilt, met een gevoelstemperatuur van minus 7, ís het koud.

Eerst drinken we in Vries met z'n zessen een koffie, Robert wil even naar Gasselte, Georg en Jolanda willen naar Emmen, ik heb een cd "jeugdsentiment" in de tas welke eigenlijk even naar Gasselternijveen moet, dus een richting is al snel gepland.

Via Zeegse en Gasteren, waar we uit de wind, in de zon even een paar plaatjes schieten, rijden we naar eext, waar Anne afzwaait, hij moet nog een aardig stukkie naar het noorden voor hij weer thuis is.

alex onderweg 76 kilometer

Door Gieten, over de "oude spoorbaan" rijden we naar Gasselte, waar Robert zijn bestemming heeft bereikt, en Georg en Jolanda doorfietsen naar Emmen. Samen met Anton fiets ik door naar Gasselternijveen waar we even een paar bakken koffie en thee drinken.

Weer lekker opgewarmd fietsen we weer naar het noorden, en ter hoogte van Spijkerboor neem ik afscheid van Anton. Ik besluit nog even door het stroomdal van de Drentsche A te rijden, terwijl half Nederland voetbalplaatjes van de grootgrutter in het album zit te plakken, schiet ik nog even een paar plaatjes bij het monument voor Harry de Vroome, lang kan ik helaas niet van het uitzicht genieten, de koude wind dwingt mij al snel weer in de Mango te kruipen, en ik fiets door Loon weer naar huis.

 

 

 

 

 

bevroren.............. 

in de sneeuw

beetje lucht

Monument ter nagedachtenis van Harry de Vroome - Eeuwig uitzicht op zijn bron van inspiratie en levensvreugde, het Drentse landschap. 

 

vorige
index 2009
volgende