11 januari

           alex onderweg in 2009

 

 


home

          

 

   

 

   

Naar de Blauwe Stad

Vandaag slechts 3 liggers aan tafel, Anton, Anne en ik, het voordeel daarvan is dat je lekker op tijd kunt vertrekken, en mijn voorstel even naar de Blauwe Stad te rijden om daar de kampioenschappen ijszeilen te gaan kijken, is dus geen probleem.

We besluiten recht toe recht aan naar Scheemda te rijden, om zo lang mogelijk op het bevroren water te kunnen staan. Onderweg belt Harry, hij is onderweg van Oenkerk naar Scheemda en we spreken af elkaar in het paviljoen te treffen.

Bij en op het Oldambtmeer is het gezellig druk, veel mensen op het ijs en de dijk, en natuurlijk ontbreekt de koek en zopietent niet, helaas is de ijzig koude wind ook nadrukkelijk krachtig aanwezig. Daarom, terwijl de ijszeilers met een gang van 100+ over het ijs tussen de schaatsers door scheren, besluiten we naar de warme choco te rijden en op Harry te wachten, die al snel bij ons aan tafel aanschuift.

Wanneer de innige mens is aangesterkt besluiten we terug te rijden en bij Heiligerlee neem ik afscheid van de jongens, Harry die afhankelijk eerst mee terug wilde naar Assen, besluit toch maar weer naar Oenkerk te fietsen. Gelijk heeft tie natuurlijk, in Oenkerk is het veel leukerder Wink Ik fiets via Muntendam naar Veendam, daar denk ik even aan Peter die het verschrikkelijk vind om door Veendam te rijden, en ik moet toegeven, het is inderdaad een verschrikkelijk saai stuk om te fietsen. Even stevig doortrappen om in Bareveld uit te komen. Ik besluit vandaag voor de afwisseling maar eens door Eexterveen te rijden, en dat is best leuk, uiteraard allemaal schaatsende piepeltjes, en overal brandende vuurkorven langs het kanaal waar mensen gezellig omheen zitten. De opmerkingen als badkuip, bobslee op wielen vliegen me natuurlijk weer om de oren.

 

alex onderweg  115 kilometer

Het laatste stukkie over vertrouwde wegen, even voor Eext krijg ik weer eens kramp in m'n tenen dus zoek ik een mooi plekje om nog een kleine pauze in te kunnen lassen, drink ik nog even een kopje thee uit m'n thermosje en terwijl het langzaam aan donker begint te worden schiet ik nog wat plaatjes van de zonsondergang. Om 17.30 ben ik thuis en val met een bakkie koffie lekker in de bank .................... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zitten we nog op de juiste route

ijszeilers voor de start

vast gebonden

mooie luchten